Funkiskök – före och efter

Det är dags, funkiskök före och efter. Jag verkar aldrig lyckas fota köket under dagtid så det fick bli en kvällsfotning. Inte ultimat men ändå kul för er att se resultatet tänker jag. Tanken är att vi ska flytta ut hela köket/bygga nytt kök ute i vardagsrummet senare i år så vi ville göra ett fungerande kök med så små medel som möjligt som funkar fram tills dess.

Innan vi flyttade in såg det ut såhär;
Här är vi mitt uppe i det kan man säga utan att egentligen ha börjat. Golvet är lagt, vi har rivit ner överskåpen bredvid kylen och satt in den röda byrån. Färdigt! Fläkt, spishäll, ugn och kyl/frys är nya. Samt bänkskivan. Sedan har vi (min man) byggt om den befintliga skåpsdelen för ugnen. Vi har även målat luckorna och bytt knoppar.

Före:
Halvvägs:
Färdig: På den här delen gjorde vi minst kan man säga. Kryddhyllan flyttades hit, skåpen spacklades och målades och så knoppar.

Före: Hon hade ett ganska stort matbord i köket. Jag är lite sugen på någon sorts sittdel där man kan äta frukost men vi får se.
Halvvägs: Färdigt: Det har hänt rätt mycket ser man nu när man ser bilderna ihop. OCH det viktigaste av allt, vi har åter fått diskmaskin. Att handdiska en månad var ingen hitt (som ni kan se på några av mellanbilderna).

På den här delen har jag ingen första bild, men vi rev inget iallafall. Den röda byrån hittade vi på Blocket för 200kr och skulle egentligen slipas och målas i samma färg som luckorna men alla som har varit här tycker färgen passar så bra och vi orkade inte riktigt med jobbet så den får väl vara röd så länge.
Det blev iallafall en bänkskiva på och stålhyllor från IKEA över. Bredvid fick vi in en stålställning (också från IKEA) som micron står på. Egentligen är jag inte överförtjust i micro men för att värma vatten till nappflaskor snabbt är det väldigt smidigt.

Och det var det hela. Några detaljer i övrigt är funkislampan som jag hittade på Myrorna för 40kr.
Och menyerna fick följa med i flytten och åkte upp på sidan av kylen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-37368998-1