DIY BOXLIGHT

By 0 , , Permalink 1

Lovade ju att visa er några hemmagjorda julklappar nu efter jul. Det blev inte så många som jag hade tänkt men något som jag faktiskt gjorde var den här ljusboxlampan, inspirerad av denna. Lampa-2
Jag glömde till viss del bort att fota processen men ungefär såhär gick det till. Lampa-9 Jag började med att köpa trä som jag sågade i rätt mått och satte ihop till en träram.

Lampa-8 På insidan satte jag fästen till LED-skenorna.

Spacklat Sedan spacklade och slipade jag den ett antal gånger innan…

Färgburk-1 …det var dags för färg. Hade egentligen tänkt måla den svart men det blev en ljusgrå färg tillslut.

Lampa-4 På baksidan av ramen satte jag en masonitskiva som var vitlackerad på ena sidan. Detta för att ljuset skulle reflekteras och sprida sig i boxen.

Lampa-3 Så här såg det ut runt om.

Lampa-7På framsidan satte jag en plexiglasskiva med självhäftande bokstäver. Bokstäverna var tyvärr av lite olika kvalitet och vissa var väldigt svåra att ens få av plasten. Det var inte heller helt lätt att få dem raka, men det adderar till den hemmagjorda charmen tycker jag.

Lampa-5 Plexiglaset fäste jag med hjälp av tavelkrokar i mässing som jag snoppade av en del på och sedan klämde om plexiglaset.

Lampa-1 Är väldigt nöjd med slutresultatet trots att det var en hel del jobb. Jag hade turen att kunna göra träramen på min killes kontor där det fanns en ordentlig såg med lasermått vilket var till stor hjälp. Hör gärna av er om ni har några frågor eller vill prova er på att göra lampan själva. Materialet kommer från Matton, Bauhaus, Clas Ohlson och Biltema.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


UA-37368998-1