• Husdrömmar

  0 No tags Permalink 1

  Har ni sett programmet Husdrömmar på SVT? Man får följa olika familjer och deras renoveringar/nybyggnationer runt om i landet. Från idé till färdigt hus i princip. Malin Persson lever min husdröm nere i Skåne. Hennes fantastiska hus har alla rätt om du frågar mig, renoverat med fingertoppskänsla. Och stort! Älskar stora hus.

  Så fint hur man kan öppna upp helt mellan köket och altanen och låta ute bli inne under den korta tid det går.

  OCH ett gigantiskt magnoliaträd rätt utanför dörren. Men liksom…

  Bilder och inspiration lånad av Malin Persson

 • Sålt i Malmö

  0 No tags Permalink 1

  ÄLSKAR det här köket. Åh det är så fint. Lamporna, golvet och den fasta inredningen, tres bien. Tillhör en såld lägenhet i Malmö (som vanligt). Mycket vackra detaljer även i resten av lägenheten. En dag takhöjd, stuckatur och kakelugnar,,, en dag!

 • Rottingstolen idag

  0 No tags Permalink 0

  Här är en av stolarna som jag bytte rottingsits på för några år sedan. Den håller fortfarande fint! Dock har stolen lite fula mörka märken i trät så jag är lite sugen på att måla ramen. Det är nog lättast att göra utan rottingen på så det får väl bli nästa gång det är dags att göra om sitsen isåfall.

 • Tulips tulips tulips

  0 No tags Permalink 1

  Hade lite fler bilder på vasen och tulpanerna så jag tänkte att vi slänger in dom såhär på lördagförmiddag då ambitionsnivån kanske inte är sådär jättehög.

  Helt fantastiskt och otippat så har kvistarna som jag klippte knoppat upp och blivit alldeles gröna, något ni kan se lite smått här. Så fint och vårpeppande.

  Tulpanerna var också en riktig jackpot. Vanliga tulpaner som har växt något otroligt och slingrar och har sig. Ska ta en ny bild och lägga in här senare så ska ni få se hur det ser ut idag.

  Edit: Och såhär ser de ut nu.

 • 1 bild 2 redigeringar

  0 No tags Permalink 2

  Tänkte visa er en bild som jag redigerat på två olika sätt. Det är så kul hur mycket man kan förändra en bild i Photoshop. Nu är jag långt ifrån en expert men lite har jag lärt mig genom åren. Här är originalbilden.
  Här har jag ökat exponeringen och offsett samt dragit upp ljus och kontrast något. Då blir bilden sådär härligt “dimmig”.

  Och här har jag istället varit inne i curves och med den svarta pimpetten förhöjt svärtan i bilden. Det blir helt andra färger som ni ser. Man kan även dra upp det ljusa färgerna men i den här bilden behövdes inte det. Sen lite ökad kontrast och slutligen ökade jag mättnaden något, vilket förhöjer färgerna i tex. tulpanerna. Ser ni att väggfärgen ändrats helt. Älskar den här bilden.

UA-37368998-1