• Äntligen hemma

  Alltså såg ni i måndags? Hur inspirerande var sovrummet som Hanna Peters inredde?? Om ni missade så kolla direkt på Tv4play. Hittar tyvärr inga bilder så ni får ta mitt ord på det :) Fastnade för det öppna hyllsystemet Elvarli från IKEA som hon lät lackera i samma färg som väggen och de fantastiska sänglamporna Astoria från Globen Lightning. Så snygga och smart om man har ett lite mindre sovrum och inte har plats för sängbord.

  Finns i både vitt och svart och kostar runt 1600kr.

  Här hittar du lampan till bäst pris

 • Helgens fynd

  Förra helgen åkte vi en sväng till Erikshjälpen och jag gick därifrån mycket nöjd. Köpte det här vackra täcket i den perfekta senapsgula färgen, som ska bli lekfilt åt Bobbo. Såg en liknande i Mokkasins webshop när den fortfarande fanns uppe och blev helt kär. Dock kostade det här nog en åttondel av priset.

  Det andra fyndet var den här vackra gula vasen med stor öppning. Perfekt för generösa arrangemang som vill hänga över kanten.

  Här kommer ett tips på hur ni kan dryga ut snittblomsbuketterna. Jag köpte två paket tulpaner, vilket inte alls fyllde ut den här vasen. Så då tog jag med min lilla sekatör ut på promenad och klippte några kvistar som jag stack ner lite här och där i buketten, och titta så fyllig den blev. Väldigt fint till just tulpaner är även blåbärsris.

  Just nu kan man verkligen unna sig mycket tulpaner när det är säsong och de är så billiga. De här kändes nästan franska.

 • Årets kök

  0 , Permalink 1

  Som hamnar direkt i inspirationsmappen inför vårt kommande köksbygge är det här köket. Till salu på Döbelnsgatan i Stockholm, med ett riktigt lockpris. Kommer säkert stiga minst 1,5 miljoner, tröttsamt. Iallafall så var köket så himla trevligt. Den maffiga spisen från Smeg och det höga platsbyggda skåpet mellan fönstren. Matplatsen är också en riktigt favorit.

  En blandare som sitter fast i väggen kommer vi satsa på, helt klart.

  Den här bilden kanske kan vara lite inspiration till någon som tänker bygga förvaring kring sängen i sovrummet..(GÖÖÖL). Snyggt med snickerierna i samma färg i hela rummet och att även sängen byggts in i lösningen.

 • ikeas vårnyheter

  Ni vet det fina skåpet i förra inlägget, kolla vad jag hittade bland IKEAS vårnyheter… Inte exakt lika fint kanske men absolut värd att ta en titt på.
  Lite annat jag är nyfiken på är den här rottingfåtöljen som andas Svenskt Tenn

  Laptopbordet som jag tror skulle bli ett riktigt snyggt hallbord eller sideboard.
  Här kan man hänga korgar med vantar och annat på sidan


  Gullig vägglampa till Bobbos rum


  Och köken som kommer ser riktigt lovande ut. Perfekt för oss som ev. ska bygga ut vårt kök i hallen senare i år.

 • Funkiskök – före och efter

  Det är dags, funkiskök före och efter. Jag verkar aldrig lyckas fota köket under dagtid så det fick bli en kvällsfotning. Inte ultimat men ändå kul för er att se resultatet tänker jag. Tanken är att vi ska flytta ut hela köket/bygga nytt kök ute i vardagsrummet senare i år så vi ville göra ett fungerande kök med så små medel som möjligt som funkar fram tills dess.

  Innan vi flyttade in såg det ut såhär;
  Här är vi mitt uppe i det kan man säga utan att egentligen ha börjat. Golvet är lagt, vi har rivit ner överskåpen bredvid kylen och satt in den röda byrån. Färdigt! Fläkt, spishäll, ugn och kyl/frys är nya. Samt bänkskivan. Sedan har vi (min man) byggt om den befintliga skåpsdelen för ugnen. Vi har även målat luckorna och bytt knoppar.

  Före:
  Halvvägs:
  Färdig: På den här delen gjorde vi minst kan man säga. Kryddhyllan flyttades hit, skåpen spacklades och målades och så knoppar.

  Före: Hon hade ett ganska stort matbord i köket. Jag är lite sugen på någon sorts sittdel där man kan äta frukost men vi får se.
  Halvvägs: Färdigt: Det har hänt rätt mycket ser man nu när man ser bilderna ihop. OCH det viktigaste av allt, vi har åter fått diskmaskin. Att handdiska en månad var ingen hitt (som ni kan se på några av mellanbilderna).

  På den här delen har jag ingen första bild, men vi rev inget iallafall. Den röda byrån hittade vi på Blocket för 200kr och skulle egentligen slipas och målas i samma färg som luckorna men alla som har varit här tycker färgen passar så bra och vi orkade inte riktigt med jobbet så den får väl vara röd så länge.
  Det blev iallafall en bänkskiva på och stålhyllor från IKEA över. Bredvid fick vi in en stålställning (också från IKEA) som micron står på. Egentligen är jag inte överförtjust i micro men för att värma vatten till nappflaskor snabbt är det väldigt smidigt.

  Och det var det hela. Några detaljer i övrigt är funkislampan som jag hittade på Myrorna för 40kr.
  Och menyerna fick följa med i flytten och åkte upp på sidan av kylen.

 • INSPO

  0 , Permalink 0

  Lite härligt smått och gott från Pinterest för att sätta igång inspirationsknölarna (ett ord jag precis hittade på). Och jag vet att det dröjt men nu är köket nästan nästan färdigt så snart får ni se före och efter-bilderna som jag hintat om. Men så länge –>

  Och lite gull…

 • Wrong Color Subway Map

  Kommer ni ihåg när jag skrev om den här postern One color subway map? Det blev ingen nyproduktion av den men däremot kontaktade Stefanie på Triboro mig om att de nu släppt en ny poster Wrong Color Subway Map och frågade om jag ville bli deras ambassadör i Sverige i utbyte mot en poster. Självklart svarade jag som fullkomligt älskar den. img_9438 Den släpps i två färger inspirerade av RGB och CMYK färgmodeller. Jag valde RGB-modellen som enligt Triboro är “sleek and bold” medan CMY Edition är “friendly and glowing”.

  img_9445 Är så nöjd, vi ska få den inramad bara.

  Postern är gigantisk och storleken är identisk med de officiella tunnelbanekartorna som hänger i New Yorks tunnelbana. Den passade perfekt på vår hallvägg i vardagsrummet och jag kan tänka mig att den säkert gör sig riktigt bra i en lägenhet med högt i tak eller med lite industrikänsla.

  Så här ser CMYK-versionen ut. 1200w__wrongsubway_cmy_01-2034 Och det här säger Triboro själva om postern;
  “Our goal was to offer a paradox of information design. We are suggesting a myriad of functional improvements to the way the subway has been presented in the past—improving on visual hierarchy, geographic accuracy and aesthetic harmony. Simultaneously we are subverting these improvements by swapping out all the ‘correct’ colors with ‘wrong’ ones, thereby challenging the accepted orthodoxies of information design. Subway lines have traded their familiar shades for vibrant alternatives and for the rivers, parks and landmasses, we chose the most inappropriate and illogical colors we could think of.”

  1200w__wrongsubway_rgb_01-1938

  600w__wrongsubway_rgb_04-2137

  600w__wrongsubway_rgb_02-2145

  wrongsubway_rgb_03n-2118 Vill du beställa en egen poster (vilket du såklart vill) så gör du det här.

 • Hemma hos Emilia

  Vet inte om jag har visat bilder från hennes lägenhet tidigare i bloggen men den är verkligen somethin else, inget vitt och fräscht här inte. Riktigt vågad originell stil, hatten av Emilia De Poret. Bilderna lånade från The Way We Play
  43a0488-1024x683

  43a0528-1024x683

  43a0979-1024x683

  43a0470-1024x683

  43a1774-683x1024

  43a1295x-1024x683

  43a1030-683x1024

  43a0608-683x1024

  43a0497-683x1024 Själva lägenheten (alltså “skalet” så att säga) verkar ju inte supertråkig den heller. Stuckatur to die

UA-37368998-1