• Funkiskök – före och efter

  Det är dags, funkiskök före och efter. Jag verkar aldrig lyckas fota köket under dagtid så det fick bli en kvällsfotning. Inte ultimat men ändå kul för er att se resultatet tänker jag. Tanken är att vi ska flytta ut hela köket/bygga nytt kök ute i vardagsrummet senare i år så vi ville göra ett fungerande kök med så små medel som möjligt som funkar fram tills dess.

  Innan vi flyttade in såg det ut såhär;
  Här är vi mitt uppe i det kan man säga utan att egentligen ha börjat. Golvet är lagt, vi har rivit ner överskåpen bredvid kylen och satt in den röda byrån. Färdigt! Fläkt, spishäll, ugn och kyl/frys är nya. Samt bänkskivan. Sedan har vi (min man) byggt om den befintliga skåpsdelen för ugnen. Vi har även målat luckorna och bytt knoppar.

  Före:
  Halvvägs:
  Färdig: På den här delen gjorde vi minst kan man säga. Kryddhyllan flyttades hit, skåpen spacklades och målades och så knoppar.

  Före: Hon hade ett ganska stort matbord i köket. Jag är lite sugen på någon sorts sittdel där man kan äta frukost men vi får se.
  Halvvägs: Färdigt: Det har hänt rätt mycket ser man nu när man ser bilderna ihop. OCH det viktigaste av allt, vi har åter fått diskmaskin. Att handdiska en månad var ingen hitt (som ni kan se på några av mellanbilderna).

  På den här delen har jag ingen första bild, men vi rev inget iallafall. Den röda byrån hittade vi på Blocket för 200kr och skulle egentligen slipas och målas i samma färg som luckorna men alla som har varit här tycker färgen passar så bra och vi orkade inte riktigt med jobbet så den får väl vara röd så länge.
  Det blev iallafall en bänkskiva på och stålhyllor från IKEA över. Bredvid fick vi in en stålställning (också från IKEA) som micron står på. Egentligen är jag inte överförtjust i micro men för att värma vatten till nappflaskor snabbt är det väldigt smidigt.

  Och det var det hela. Några detaljer i övrigt är funkislampan som jag hittade på Myrorna för 40kr.
  Och menyerna fick följa med i flytten och åkte upp på sidan av kylen.

 • Middagstipset

  0 , Permalink 0

  Nu i hösttider så blir man ju lite extra sugen på varm mat och soppa i synnerhet. Det som är bra med soppa är att man i princip kan kasta ner lite vad som helst och lyckas. I förra veckan gjorde jag en på broccoli och fryst spenat. Jag började med att fräsa lök och vitlök i olja. I med grönsakerna, vatten och två buljongtärningar. Låt koka tills broccolin blivit mjuk, mixa slät och ha i lite creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och du har en underbar hösträtt.IMG_8377

  IMG_8380 Har du en öl hemma så blir rätten ännu trevligare.

  IMG_8379 Vi hade även en bit levain som fick bli varma mackor till soppan. Mums!

 • I KÖKET

  Jag kommer lägga till en ny kategori i bloggen – I köket . Mitt liv handlar ju ganska mycket om mat och jag har en man som är fantastiskt duktig i köket så det kanske är kul att samla matlagning, drinkar och dukningar under denna kategori. Först ut är dessa Grönkålschips som jag gjorde häromdagen. Det pratas ju en hel del om hur nyttigt och fantastiskt gott detta är och då jag hade köpt hem grönkål som nu behövde användas så bestämde jag mig för att prova. Jag tog bort bladen från den ganska kraftiga kvisten och blandade dem med olivolja och salt. Sedan la jag ut dem på ett bakplåtspapper och rostade i ugnen på 175c i ca 10-15 minuter.
  IMG_9690

  Måste dock säga att jag är ganska besviken på tillropen som – “Lika gott som vanliga chips”. Så var det inte riktigt.
  Det smakar fortfarande lite beskt men de fick väldigt härlig konsistens så vi bestämde oss för att använda dem som garnityr till en härlig kötträtt snart istället.
  IMG_8168

  IMG_8171

  In the new category – I köket (in the kitchen) you will find recipes, drinks and table settings. First out are these cale crisps that I tried last night. I don´t think it was really my thing but we will maybe try them as garnish on a meat dish instead. I just mixed the leafs with olive oil and salt and put them in the oven on 175 degrees for about 10 minutes. Very crispy indeed.

UA-37368998-1