• These roses

  0 , , Permalink 1

  Efter att ha varit sjuk i över en vecka och sett våren få två bakslag i form av snö och slask så behövde jag en liten pick me up. Är egentligen emot att köpa rosor, om de inte är fairtrade, då arbetarna tydligen har riktigt dåliga förhållanden och utsätts för fruktansvärda kemikalier, men de här var tydligen odlade i Sverige. Hur som helst så är en bukett med rosor i flera färger så otroligt effektfullt. Och med alla orangea, gula och röda toner så passade de perfekt i min nya vas. Tänk på att blommor med hård stjälk vill ha varmt vatten och att inga blad får ligga i vattnet för då blir de dåliga snabbare.


 • Palettblomma

  Det stod en palettblomma nere i vår trappuppgång för några månader sen så jag passade på att knycka ett skott. Satte det i vatten och det sköt rötter direkt. Planterade då över den i en kruka och den fullkomligt exploderade.

  Den fina krukan “Cloudy” fick jag i julklapp av min älskling. De passar ju perfekt ihop.

  Fantastiska färger väl värd sitt namn.

 • Helgens fynd

  Förra helgen åkte vi en sväng till Erikshjälpen och jag gick därifrån mycket nöjd. Köpte det här vackra täcket i den perfekta senapsgula färgen, som ska bli lekfilt åt Bobbo. Såg en liknande i Mokkasins webshop när den fortfarande fanns uppe och blev helt kär. Dock kostade det här nog en åttondel av priset.

  Det andra fyndet var den här vackra gula vasen med stor öppning. Perfekt för generösa arrangemang som vill hänga över kanten.

  Här kommer ett tips på hur ni kan dryga ut snittblomsbuketterna. Jag köpte två paket tulpaner, vilket inte alls fyllde ut den här vasen. Så då tog jag med min lilla sekatör ut på promenad och klippte några kvistar som jag stack ner lite här och där i buketten, och titta så fyllig den blev. Väldigt fint till just tulpaner är även blåbärsris.

  Just nu kan man verkligen unna sig mycket tulpaner när det är säsong och de är så billiga. De här kändes nästan franska.

 • Fantastiska tulpaner

  Gissa om jag blev överraskad när min man kom hem med det här fånget av tulpaner i fredags. Har försökt hinta lite att det är lite torrt på blomfronten så att säga men nu fick jag igen, med besked. Så fint <3
  Vasen köpte jag på fyndhörnan på IKEA för 30kr.

 • Nya glasunderlägg

  Vet inte hur vanligt det är med glasunderlägg? Det beror nog lite på vilken typ av bord man har. När vi hade glasbordet och marmorbordet behövdes det inte men nu när vi har ett träbord blir jag lite mer aktsam. Färgade ringar i trät är inte så kul
  Hittade de här fina för 15kr! på Lagerhaus. På rea nu.
  Fyra olika färger i spegelglas.

  Kanske borde passa på att köpa fyra till om något skulle gå sönder.
  Så nöjd med mina Muuto-bord.

 • Min pinnsoffa

  Gud vad jag älskar min pinnsoffa. Efter att ha provat runt lite (är nog inte klar än, är man någonsin det?) så insåg vi att y-stolarna vill vara själva kring matsalsbordet. Och jag förstår dom, de passar bäst i kvartett. Så soffan står nu i den lilla hallen i vardagsrummet. Perfekt att vila kläder på eftersom garderoberna är bredvid, eller slå sin ner en stund.


  Mest är den faktiskt bara vacker. Bli glad varje gång jag går förbi den.

 • FEMÅRSKALENDER

  Förutom små blockljus i perfekt storlek till Hay-ljusstaken, en vattenspruta och bilderna till Bosses rum så köpte jag även en sån här femårskalender. Den ska ligga vid Bosses säng så att jag kan skriva något i den varje dag. Som när han börjar krypa, gå, säga sina första ord och så senare kan man skriva roliga små citat som kommer ur de där små munnarna osv. Tror att det kommer vara riktigt kul att kunna se tillbaka och läsa när de fem åren har gått. 40kr kostade den. Vad blir det utslaget på 5 år? Det blir nästan minussiffror. Snygg att se på är den också.

UA-37368998-1