• Forgive me father for I have sinned

  IMG_8777 Muuto around table har varit på min wishlist rätt länge. Hade egentligen velat ha det i modell större som soffbord, men då vi redan har två soffbord som jag har svårt att välja mellan var det ju perfekt när jag lyckades ropa in det mindre att använda som sidobord. Ca 3000kr kostar det nytt och jag vann auktionen på 650kr. Ett FYND med andra ord.

  IMG_8771 Hola Hola lampan är mitt senaste boxlight-bygge btw. Gjorde den i påskas och är mkt nöjd med resultatet.

  IMG_8773

  IMG_8776

  IMG_8779

  IMG_8774

 • DIY – BEKVÄM

  0 , , Permalink 0

  Igår fick min väldigt fläckiga och tråkiga stegpall Bekväm från IKEA en liten uppfräschning och ny färg. IMG_8155 Som ni ser nere i högra hörnet så har den blivit lite smakad på av Franks kompis Hasse.

  IMG_8164

  IMG_8156 Såhär såg den ut innan
  bekvam-koksstege-pall__0108612_PE258294_S4

  Do It Yourself – Repainted IKEA stool.

 • Elementskydd

  0 , Permalink 0

  Vi tampas med väldigt fula element här hemma som vi länge har pratat om att bygga skydd till. Det här blev en tillfällig lösning som jag faktiskt tyckte blev riktigt bra, jag lutade ett gäng tavlor mot dom. Både dekorativt och döljande.
  elementskydd

 • ETIKETTER MED GRIFFEL

  0 , Permalink 0

  Åh jag fyndade så mycket i påsk. Bland annat de här griffeletiketterna. Hittade dem på Netto i halva prisetlådan och betalade 15(!)kr för dom. Ok pappa betalade 15kr but still, tack papi. svarta lappar 2 Man fick 24st och de ska nu hamna på alla mina genomskinliga burkar hemma. Först ut var Musli och Havregryn.

  svart lappar 3 Ni får bortse från min handstil, var inte helt lätta att skriva snyggt.

  Svarta lappar
  Är du också intresserad av liknande etiketter så såg jag att de hade det här bl.a. Men googla bara etikett griffeltavla så hittar du säkert flera alternativ.

 • DIY BAKLAVA LAMP

  0 , , Permalink 0

  Som utlovat så försökte jag mig på att göra min egen Baklava-lampa i påskas och här har ni resultatet. Baklava 3 Du behöver en lampskärm, lampfot (golv eller bord), tyg, sax, ett resårband och symaskin.

  Baklava 1 Jag köpte en gammal lampskärm på Röda korset och tog av tyget.

  Baklava 2

  Baklava 4 Sedan mätte jag upp det nya tyget och nålade plats för resårbandet i över- och underkant. Då jag valt ett runt resårband så behövde “mellanrummet” inte vara mer än några centimeter.

  Baklava 5 Sydde dessa med en enkel raksöm.

  Baklava 6 Sedan trädde jag i resårbandet och drog åt det så hårt som möjligt.

  Baklava 7 Både över- och undertill.

  Baklava 11 Och så var det bara att fästa lampskärmen i lampfoten. Jag valde att göra en golvlampa.

  Baklava 12 Blev supernöjd med resultatet. Det kostade sammanlagt ca 400kr och jag tycker faktiskt att den ser ut att kosta bra mycket mer än så. Lampfot och tyg kommer från IKEA, resårband från en sybutik och lampskärmen som sagt från Röda korset.

 • SITTPUFF MED KNAPPAR

  0 , Permalink 0

  rimage.6 Är du precis som jag väldigt sugen på en stor sittpuff i skinn med knappar likt bilden ovan? Jag har hittat ett ställe där man kan beställa dem. En i fejkskinn går på ungefär 6.500kr men du kan få den i vilket utförande som helst, du hittar sidan här. Det finns även ett hav av DIY-videos av liknande möbler på Youtube. Go nuts!

 • DIY Baklava lamp

  4 No tags Permalink 0

  Jag åker till landet imorgon för lite påskledighet men kommer såklart att arbeta med bloggen och hade bland annat tänkt försöka mig på att göra en egen version av Baklava – min favoritlampa. Stay tuned

UA-37368998-1