• Wrong Color Subway Map

  Kommer ni ihåg när jag skrev om den här postern One color subway map? Det blev ingen nyproduktion av den men däremot kontaktade Stefanie på Triboro mig om att de nu släppt en ny poster Wrong Color Subway Map och frågade om jag ville bli deras ambassadör i Sverige i utbyte mot en poster. Självklart svarade jag som fullkomligt älskar den. img_9438 Den släpps i två färger inspirerade av RGB och CMYK färgmodeller. Jag valde RGB-modellen som enligt Triboro är “sleek and bold” medan CMY Edition är “friendly and glowing”.

  img_9445 Är så nöjd, vi ska få den inramad bara.

  Postern är gigantisk och storleken är identisk med de officiella tunnelbanekartorna som hänger i New Yorks tunnelbana. Den passade perfekt på vår hallvägg i vardagsrummet och jag kan tänka mig att den säkert gör sig riktigt bra i en lägenhet med högt i tak eller med lite industrikänsla.

  Så här ser CMYK-versionen ut. 1200w__wrongsubway_cmy_01-2034 Och det här säger Triboro själva om postern;
  “Our goal was to offer a paradox of information design. We are suggesting a myriad of functional improvements to the way the subway has been presented in the past—improving on visual hierarchy, geographic accuracy and aesthetic harmony. Simultaneously we are subverting these improvements by swapping out all the ‘correct’ colors with ‘wrong’ ones, thereby challenging the accepted orthodoxies of information design. Subway lines have traded their familiar shades for vibrant alternatives and for the rivers, parks and landmasses, we chose the most inappropriate and illogical colors we could think of.”

  1200w__wrongsubway_rgb_01-1938

  600w__wrongsubway_rgb_04-2137

  600w__wrongsubway_rgb_02-2145

  wrongsubway_rgb_03n-2118 Vill du beställa en egen poster (vilket du såklart vill) så gör du det här.

 • Lampförvaring

  0 No tags Permalink 0

  På tal om lampor som växer på en. De här två lamporna tror jag i vart fall inte att jag kommer vilja ha i framtiden, men man ska väl aldrig säga aldrig.
  droog_clothes_hanger_lamp_02 Clothes hanger lamp från Droog. Klädförvaring och lampa i ett kan man säga.

  prodotti-154031-relab985d642bba493e973ac8dd1710abee Chapo från Flos. Ditt hem är där du hänger din hatt…

 • SITTPUFF MED KNAPPAR

  0 , Permalink 0

  rimage.6 Är du precis som jag väldigt sugen på en stor sittpuff i skinn med knappar likt bilden ovan? Jag har hittat ett ställe där man kan beställa dem. En i fejkskinn går på ungefär 6.500kr men du kan få den i vilket utförande som helst, du hittar sidan här. Det finns även ett hav av DIY-videos av liknande möbler på Youtube. Go nuts!

 • THE CHAIR

  0 , , , Permalink 0

  Efter förra inlägget så kan jag inte sluta tänka på de gröna stolarna (som jag tror är från Muuto). Men jag har absolut köpstopp på stolar. Buhu, hade gärna haft en som kontorsstol i mitt arbetsrum.

  I just can´t stop thinking about the green chairs from my previous post. I think they´re from Muuto. I really love them but I can´t buy any more chairs, like ever. Buu, I could really see myself working in one of those bad boys.
  Muuto

  Muuto 2

 • REVOLUTIONERANDE

  Ok måste tipsa om den bästa uppfinningen (om man kan kalla den för det) sedan … ja den är bra iallafall. Det är den här parmesankvarnen från RIG-TIG som jag fick uppleva hos F igår. Alltså den är så bra. Fungerar även som förvaring för parmesan så man har den i kylen. River sedan helt perfekta bitar utan att smula. LOVE IT! Du kan bland annat köpa den här.
  32272136

 • PRINSEN + ÅHLÉNS = SANT

  0 No tags Permalink 0

  bk-topp4

  bk-topp3 Design by Bernadotte & Kylberg är tre mönster framtagna exklusivt för Åhléns av Prins Carl-Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Jag vet inte riktigt om de föll mig i smaken, det skulle vara någon av handdukarna då. Se vad du tycker och shoppa loss på Åhléns hemsida.

UA-37368998-1